« Onze diensten

Wireframes

Snelle, meetbare stappen maken om van te leren, om vervolgens weer nieuwe meetbare stappen te kunnen maken.

Build, measure, learn

Zo efficiënt en effectief mogelijk testen

Een snelle en effectieve manier van testen van een nieuwe applicatie, website of delen hiervan is het uitvoeren van een aantal iteraties van wireframes.

Wireframes zijn niet enkel een tool om gebruikerstests mee uit te voeren, maar kunnen ook tijdens de conceptfase van nieuwe producten en diensten enorm snel opbouw en structuur in beeld brengen.

Wat is überhaupt een wireframe?

Het kort-door-de-bocht antwoord is simpel: het klikbaar skelet van een applicatie of website. Bij het uitwerken van een wireframe kijken we nog niet naar design, inhoudelijke content, afbeeldingen, kleuren of menu items.

Het hoofdzakelijke doel van een wireframe is het beoordelen en testen van de structuur van jouw website of applicatie.

Er zijn een tweetal varianten hiervan:

  • Low fidelity wireframe
  • High fidelity wireframe
Enkel de basis, meer niet

Low fidelity wireframe

Met een low fidelity wireframe kijken we bij Offbeacon puur en alleen naar de basis. Er wordt niet gebruik gemaakt van afbeeldingen, kleuren en lorem ipsum content is voldoende. Waar enkel naar gekeken wordt is de volgorde, flow en structuur van de elementen.

“Een saai ontwerp” is meestal een eerste reactie hierop. Klopt helemaal, echter is het enorm waardevol om design elementen, branding, copywriting en andere elementen even volledig aan de kant te schuiven en puur na te denken over wát je nou eigenlijk wilt laten zien en op welke volgorde.

Blokje hier, dat element verschuiven we daarheen en de website of applicatie voelt ineens compleet anders

Tot slot, doordat het low fidelity is, is het ook snel te itereren. Je hoeft ten slotte niet de volledige branding aan te passen. Blokje hier, dat element verschuiven daarheen en de website of applicatie voelt ineens compleet anders. Dáár doen we het voor.

Nu voegen we de branding toe

High fidelity wireframe

Waar we bij een low-fidelity wireframe puur kijken naar de basis, brengen wij bij een high-fidelity wireframe het visueel design tot leven door het volledig klikbaar te maken.

Met een high-fidelity wireframe testen wij naast de basiselementen ook de branding en positionering hiervan. Hierbij stellen we een aantal vragen als:

  • Werken de kleurcombinaties?
  • Is het te druk, of juist te rustig?
  • Bevalt de algehele branding in deze setting?
  • en meer..

 

Build, measure, learn

Snelle, meetbare slagen maken om van te leren

Elke situatie vraagt een andere aanpak. Zit je project nog in de conceptfase? Dan is een low-fidelity wireframe meestal geschikt om de basis te testen. Ben je al iets verder in het proces, dan zouden wij het gehele design eens kunnen testen door middel van een volledig klikbaar high-fidelity prototype.

Offbeacon is groot voorstander van build, measure, learn:

Snelle, korte meetbare slagen maken om hiervan te leren en daardoor weer snelle meetbare slagen te kunnen maken.

Benieuwd naar wat Offbeacon voor jou kan betekenen? Laten we eens (digitaal) een bakje koffie of thee pakken tijdens een gratis kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek inplannen
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op voor meer informatie over wireframing van Offbeacon